SPF

POSTUP PRI ČISTENÍ

Krok 1: Počúvajte odborníkov


Aknenarben vorher

Drsné čistiace prípravky môžu poškodiť kožnú bariéru, prepustiť do pleti dráždivé látky a vlhkosť von. Vyberte si dermatológom odporúčanú značku starostlivosti o pleť s jemnými čistiacimi prípravkami, ktoré odstránia maz, nečistoty a make-up bez toho, aby narušili kožnú bariéru.


Krok 2: Spoznajte svoju pleť


Aknenarben vorher

Prípravky čistenia na tvár nie sú univerzálne a je dôležité poznať svoj špecifický typ pleti, aby ste si mohli vybrať zloženie so starostlivo vyváženými látkami pre čistú pleť bez nežiaducich vedľajších účinkov.


Krok 3: Buďte jemný


Aknenarben vorher

Pri nanášaní čistiaceho prípravku nepoužívajte žinky, kefky alebo iné drsné techniky, ktoré by mohli poškodiť kožnú bariéru. Vlažná voda a vaše ruky sú všetko, čo potrebujete!


TIPY OD DERMATOLÓGA



ČASTO KLADENÉ OTÁZKY

  • Prípravok čistenia je jedným z produktov starostlivosti o pleť, navrhnutým pre jemné odstránenie mazu, špiny, potu, odumretých kožných buniek a make-upu z povrchu pleti. Tieto nečistoty sú následne odstránené opláchnutím. Kvalitný prípravok čistenia zabraňuje hromadeniu nečistôt a zároveň zanecháva kožnú bariéru nedotknutú.
  • Na umývanie tváre používajte vlažnú vodu. Ak máte citlivú pleť, teplá voda môže pleť narušiť a spôsobiť jej nadmerné vysušenie. Na druhú stranu studená voda nemusí dostatočne rozpúšťať oleje.
  • Prípravok čistenia by mal byť aplikovaný na tvár po dobu troch až piatich minút a potom opláchnutý. Tvár následne vysušte čistým uterákom.
  • V ideálnom prípade by ste si mali tvár čistiť dvakrát denne, ráno a znovu večer. Môžete tiež zvážiť čistenie po akejkoľvek činnosti, kedy je tvár viditeľne pokrytá potom, špinou alebo make-upom.
  • Umývanie tváre v sprche je úplne v poriadku. Stačia iba čisté ruky a končeky prstov. Použite jemný prípravok čistenia, a nie telové mydlo.
Message
Download Chrome